ΕΠΙΛΗΨΙΑ

Η επιληπτική κρίση είναι ένα επεισόδιο απορρύθμισης του εγκεφάλου, που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές όπως σπασμούς στα χέρια ή και τα πόδια, απώλεια συνείδησης (λποθυμία), απώλεια ούρων, μουδιάσματα, οπτικές (πχ λάμψεις) ή ακουστικές διαταραχές κ.ο.κ.

Της επιληπτικής κρίσης ορισμένες φορές προηγούνται διάφορα συμπτώματα όπως μια ενόχληση στο στομάχι, αίσθημα φόβου, ναυτία κλπ τα οποία αποτελούν την επιληπτική αύρα.

Μια επιληπτική κρίση μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια που φαίνονται σε μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου όπως ένας όγκος εγκεφάλου, εγκεφαλική αιμορραγία, ένα χτύπημα στο κεφάλι, αλλά και σε άλλες διαταραχές όπως η υπονατριαιμία, η κατάχρηση (ή και η στέρηση) οινοπνεύματος, ορισμένα φάρμακα κ.ο.κ.

Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο έλεγχος δεν δείχνει κάτι παθολογικό.

Η επιληψία είναι μια σχετικά συχνή νόσος, στην οποία έχουμε χρόνια επαναλαμβανόμενα επεισόδια επιληπτικών κρίσεων.

Η αντιμετώπιση είναι με φαρμακευτική αγωγή την οποία χορηγεί ο Νευρολόγος, ενώ στις σπάνιες περιπτώσεις φαρμακο-ανθεκτικής επιληψίας, τη λύση δίνει μια νευροχειρουργική επέμβαση.

Τα αίτια της επιληψίας μπορεί να είναι συγγενή ή επίκτητα.

Από τα συγγενή αίτια τα περισσότερα παραμένουν άγνωστα.

Ενδέχεται όμως να υπάρχει συσχετισμός της συγγενούς (εκ γενετής) επιληψίας με τοξικές ή τραυματικές βλάβες του εγκεφάλου του εμβρύου ή με κληρονομικούς παράγοντες.

Στα επίκτητα αίτια περιλαμβάνονται οι διαταραχές της ανατομικής συνοχής του εγκεφαλικού ιστού (π.χ. τραύματα, αιματώματα, αγγειακές δυσπλασίες και όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος), καθώς επίσης και παράγοντες που επηρεάζουν την ηλεκτρική λειτουργία του εγκεφάλου (π.χ. αλκοολισμός, φαρμακευτικές ουσίες, υπερθερμία, υποξυγοναιμία, υπογλυκαιμία, διαταραχές ηλεκτρολυτών αίματος).

Οι ασθενείς με επιληψία θα πρέπει να παρακολουθούνται από Νευρολόγο και να λαμβάνουν χωρίς διακοπή τα φάρμακά τους.

Είναι καλό να αποφεύγουν την σωματική καταπόνηση και τη χρήση αλκοόλ.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά την οδήγηση, το χειρισμό μηχανημάτων και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που μια απώλεια συνείδησης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ασθενή ή τους γύρω του.

Η πρόγνωση της νόσου εξαρτάται από την αιτία και τη μορφή της.

Συνήθως οι ασθενείς που παρακολουθούνται στενά και λαμβάνουν τη φαρμακευτική τους αγωγή σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντος Νευρολόγου έχουν μία φυσιολογική ζωή.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  ........ 17:00 - 20:00
ΤΡΙΤΗ    17:00 - 20:00
ΤΕΤΑΡΤΗ    09:00 - 13:00
ΠΕΜΠΤΗ    17:00 - 20:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   17:00 - 20:00

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Λ. Μαραθώνος 91
    Αττική οδός Έξοδος 16, Παλλήνη, 15351

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  2106030630

  6937114499

  2106030630